Acties

Februari: Maand van het gebit.
In de maand van het gebit bieden wij 10 % korting op een gebitsbehandeling bij uw hond of kat! Tevens ontvangt u 10% korting op gebitsproducten en voeding. Twijfelt u over het gebit van uw huisdier, dan kunt altijd een afspraak maken of een keer binnenlopen voor een gratis gebitscontrole bij uw huisdier.

September en oktober gratis ACTH test paard
In september en oktober kunt u gratis uw paard laten testen op de ziekte van Cushing, ofwel PPID. PPID, een storing in de hormoonafgifte in de hypofyse, kan onder andere hoefbevangenheid, vermageren, verminderd presteren en vachtveranderingen veroorzaken. Met name hoefbevangenheid is een ernstige aandoening. Over het ontstaan, de symptomen en de behandeling komen in de praktijk regelmatig vragen.

Oorzaken
Hoefbevangenheid kan diverse oorzaken hebben. We kunnen ze globaal onderverdelen in een probleem in de hormoonhuishouding, een verkeerd dieet, een ernstige ziekte (diarree of koliek) of overbelasting. Bij meer dan 70 procent van de paarden met hoefbevangenheid in het najaar blijkt PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction) de oorzaak. PPID stond vroeger bekend als de ziekte van Cushing.

Grofweg zien we PPID vaker bij paarden en pony’s die ouder zijn dan 15 jaar, maar het wordt steeds duidelijker dat het ook bij jongere paarden kan voorkomen. Het is daarom verstandig dieren die hoefbevangen worden zonder duidelijke aanleiding, of die verschijnselen vertonen van PPID, hierop te laten testen. De test is gratis en u betaald daarom alleen de visite en de kosten voor de bloedafname. 

Sterilisatie- en castratieactieweek voor poezen en katers.
De week na de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie houden wij een sterilisatie- en castratieactieweek voor poezen en katers. In deze week castreren en steriliseren wij poezen en katers tegen een gereduceerd tarief. Tevens is in deze week ook de chip tegen een actieprijs. Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met de praktijk.

Mei: Week van het huisdier.
Ieder jaar organiseert het LICG 'de week van het huisdier'. In deze week wordt er extra aandacht gegeven aan een thema door het LICG vastgesteld.

Juni: Chipmaand.
Juni is de 'chipmaand'. In juni kunt u tegen een gereduceerd tarief uw huisdier laten chippen. Klik hier voor alle informatie rondom het chippen en de chipmaand.