Nieuws

Influenza bij paarden in Nederland

September en oktober 50% korting op PPID test paard

In september en oktober krijgt u 50% korting op de PPID test. PPID, ook wel cushing genoemd wordt veroorzaakt door een storing in de hormoonafgifte in de hypofyse en kan onder andere hoefbevangenheid, vermageren, verminderd presteren en vachtveranderingen veroorzaken. Met name hoefbevangenheid is een ernstige aandoening. Over het ontstaan, de symptomen en de behandeling komen in de praktijk regelmatig vragen.

Oorzaken
Hoefbevangenheid kan diverse oorzaken hebben. We kunnen ze globaal onderverdelen in een probleem in de hormoonhuishouding, een verkeerd dieet, een ernstige ziekte (diarree of koliek) of overbelasting. Bij meer dan 70 procent van de paarden met hoefbevangenheid in het najaar blijkt PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction) de oorzaak. PPID stond vroeger bekend als de ziekte van Cushing.

Grofweg zien we PPID vaker bij paarden en pony’s die ouder zijn dan 15 jaar, maar het wordt steeds duidelijker dat het ook bij jongere paarden kan voorkomen. Het is daarom verstandig dieren die hoefbevangen worden zonder duidelijke aanleiding, of die verschijnselen vertonen van PPID, hierop te laten testen. U krijgt 50% korting op de test en daarnaast betaald u de visite en de kosten voor de bloedafname. 
U kunt bellen naar de praktijk voor een afspraak op tel.nr.: 033 - 2460305.
Klik hier voor meer informatie over PPID bij paarden. 

EHBO koffer paard!

verbanddoos paard.jpgOp dit moment geven wij op diverse stallen EHBO cursussen waarbij ook een EHBO koffer gekocht kan worden. Aangezien er veel vraag naar is kunt u ze nu ook op de praktijk bestellen. De koffer bevat alle middelen om bij ongevallen/verwondingen/oogtrauma direct te kunnen (be)handelen. Verbandmiddelen, wondzalf, sedatie, schaar, steriele kompressen, alu-spray etc etc zitten erin.
Eigenlijk onmisbaar voor iedere (professionele) ruiter op stal of op concours. De koffer en inhoud gaan jaren mee.
De koffer is te bestellen via onze praktijk op 0332460305 en kost 100 euro excl. btw. Bent u geïnteresseerd in een EHBO cursus voor grotere groepen personen bij u op stal neem dan contact op met onze praktijk voor meer informatie.

 

inhoud verbanddoos paard.jpg