Paarden

Bij paardenkliniek Nijkerk-Wellensiek werken vijf erkende paardendierenartsen en drie assistentes die zich toegelegd hebben op paarden. We beschikken over alle benodigde faciliteiten om uw paard uitgebreid te onderzoeken op het gebied van kreupelheden, gynaecologie en tandheelkunde. U kunt ook bij ons terecht voor klinische - en röntgenologische keuringen en medische begeleiding van sportpaarden.

Spoed
Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. U wordt altijd geholpen door een erkende paardendierenarts.

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak voor een bezoek aan huis, pensionstal of op onze eigen paardenkliniek zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 033 – 246 03 05.

Telefonisch spreekuur
Wilt u overleg met een paardendierenarts? Onze paardendierenartsen houden telefonisch spreekuur op werkdagen van 8:00 - 9:00 uur en van 13:30 - 14:00 uur.

Onze paardenkliniek is op het terrein van
Manege Groenendaal, Zevenhuizerstraat 154 in Bunschoten.

Wij staan graag voor u klaar om de beste zorg te verlenen aan uw paard(en)!

September en oktober gratis ACTH test paard
In september en oktober kunt u gratis uw paard laten testen op de ziekte van Cushing, ofwel PPID. PPID, een storing in de hormoonafgifte in de hypofyse, kan onder andere hoefbevangenheid, vermageren, verminderd presteren en vachtveranderingen veroorzaken. Met name hoefbevangenheid is een ernstige aandoening. Over het ontstaan, de symptomen en de behandeling komen in de praktijk regelmatig vragen.

Oorzaken
Hoefbevangenheid kan diverse oorzaken hebben. We kunnen ze globaal onderverdelen in een probleem in de hormoonhuishouding, een verkeerd dieet, een ernstige ziekte (diarree of koliek) of overbelasting. Bij meer dan 70 procent van de paarden met hoefbevangenheid in het najaar blijkt PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction) de oorzaak. PPID stond vroeger bekend als de ziekte van Cushing.

Grofweg zien we PPID vaker bij paarden en pony’s die ouder zijn dan 15 jaar, maar het wordt steeds duidelijker dat het ook bij jongere paarden kan voorkomen. Het is daarom verstandig dieren die hoefbevangen worden zonder duidelijke aanleiding, of die verschijnselen vertonen van PPID, hierop te laten testen. De test is gratis en u betaald daarom alleen de visite en de kosten voor de bloedafname. 

paard.jpg

We hebben nu een EHBO koffer paard!

 

CDdochorse-logo.gif