Faciliteiten

Onze paardenkliniek is op het terrein van Manege Groenendaal in Bunschoten aan de Zevenhuizerstraat 154. Wij vinden het belangrijk om de beste zorg te verlenen aan uw paard(en), daarom hebben wij een ruime uitrusting van de  juiste apparatuur en faciliteiten.

Faciliteiten.jpg

Mobiele paardenkliniek. Onze mobiele paardenkliniek is uitgerust met een modern echografie-apparaat voor het scannen van weke delen, een digitaal röntgenapparaat en een volledig ingerichte apotheek. Ook gebitsbehandelingen kunnen bij u thuis worden gedaan.

Indien u geen vaste cliënt bent van onze paardenkliniek maar wel gebruik wil maken van onze mobiele diensten, dan sturen wij op verzoek alle onderzoeken en resultaten door naar uw eigen dierenarts.

Tandheelkunde. Twee van onze paardendierenartsen zijn in Idaho (US) geschoold om alle gebitsbehandelingen goed te kunnen uitvoeren. Het voordeel van een paardentandarts ten opzichte van een gebitsbehandelaar is dat onze artsen mogen sederen en verdoven. Indien nodig kunnen wij uw paard antibiotica en pijnstilling voorschrijven.
Hierdoor is een betere en rustigere gebitsbehandeling mogelijk en kunnen we extracties (kiezen trekken) en medische gebitsproblemen behandelen. Klik hier voor meer informatie.

Röntgenologie. We beschikken over een zeer modern en kwalitatief hoogwaardig digitaal AGFA ontwikkelapparaat. De genomen röntgenfoto’s verschijnen direct op de computer en kunnen eenvoudig op cd of usb-stick worden gezet.

Echografie. De weke delen van het paard brengen we in beeld met echografie. Zo kunnen pezen, spieren, banden en kapsels na een kreupelheidonderzoek worden onderzocht op mogelijk letsel. Beelden worden opgeslagen, zodat het herstel nauwkeurig kan worden gevolgd. Echografie passen we ook toe tijdens de training, zodat wij samen met u het trainingsschema kunnen aanpassen.

Laboratorium. Onze kliniek beschikt over een modern laboratorium waar we onder andere bloed, urine en mest kunnen onderzoeken. Ook bacteriologie wordt hier gedaan, bijvoorbeeld baarmoederswabs van de merrie.

Apotheek. Onze apotheek bevindt zich in de dierenartsenpraktijk in Nijkerk en is op werkdagen geopend van 8:00 tot 18:30 uur. Vrije middelen zoals voedingssupplementen kunt u zo afhalen. Andere medicijnen zijn verkrijgbaar op advies of recept van de dierenarts.