Sarcoïdbehandeling

Sarcoїden zijn de meest voorkomende huidtumoren bij paarden. Ze komen bij alle rassen voor. Sarcoїden bevinden zich meestal op de dunbehaarde huid, zoals lippen, liezen en oogleden. De diagnose kan gesteld worden aan de hand van de localisatie, groeisnelheid en aard van het weefsel. De definitieve diagnose stellen we na het nemen van een biopsie, dat is het wegnemen van een stukje weefsel. Sarcoї den zijn op verschillende manieren te behandelen, onder andere met immuuntherapie en cryo-therapie (vriesbranden).

Behandeling met LIVERPOOL SARCOID CREAM
U kunt bij onze paardenkliniek terecht voor nog een manier van behandelen; een door professor Knottenbelt (University of Liverpool) ontwikkelde crème die cytotoxisch werkt. Professor Knottenbelt is gespecialiseerd in de behandeling van sarcoїden en in Groot Brittanië is al een groot aantal paarden succesvol behandeld met deze crème.

Onze paardendierenarts Johan Oosterloo heeft nauwe contacten met de Universiteit in Liverpool door zijn werkervaring in Groot Brittannië. Nadat de diagnose is gesteld, kan hij de crème voor uw paard bestellen. In verband met veiligheidsvoorschriften is het verboden om de crème zelf aan te brengen.

Het is ook mogelijk dat uw eigen dierenarts na het stellen van de diagnose naar ons door verwijst.

Wilt u meer informatie over sarcoїden en de behandeling ervan?
Neem gerust contact op met onze kliniek via 033 – 246 03 05.

paard sarcoid.jpg